Vilka olika smaker och påsformat har Göteborgs Rapé?

Göteborgs Rapé är bland de populäraste snusmärkena i Sverige. De har funnits i över hundra år och konsumeras av svenskar över hela landet. Eftersom detta snusmärke funnits med så pass länge har de under årens gång utvecklat många nya smaker och påsformat. 

Allt från olika storlekar på prillorna till exklusiva smaker som lingon och hjortron, har Göteborgs Rapé något att erbjuda alla snusare. I och med att nya smaker släpps relativt ofta finns det nästan alltid något nytt att prova från detta klassiska snusmärke. Vi kommer att gå in djupare på vilket utbud de har, och när du har läst klart artikeln kommer du inse att detta klassiska snusmärke har ett utbud som erbjuder en stor variation av smaker, styrkor och påsformat till sina kunder.

Göteborgs Rapés olika format

Som vi nämnde ovanför finns det flera olika påsformat när det kommer till snus från Göteborgs Rapé. Large är det absolut vanligaste formatet på portionssnus från Göteborgs Rapé, men det finns även mini- och slimportioner från XR-serien finns tillgängliga.

Miniformatet är ungefär hälften så stort som en Large-påse. Och slimformatet är ett portionssnus som är mer avlångt i formen, vilket gör det perfekt för dem som vill ha en mindre prilla under läppen. Dessa format finns endast tillgängliga som vita portioner.

Utöver portionssnus från Göteborgs Rapé såklart även som lössnus. När det kommer till vilket formatet på snus som är bäst är detta verkligen väldigt personligt. Vissa personer kan inte snusa något annat än lössnus, medan andra vill snusa en så liten påssnus som möjligt.

Göteborgs Rapés olika styrkor

Styrkan på snus från Göteborgs Rapé varierar beroende på typ av snus och format. Generellt sett så är dock snuset från varumärket normalstarkt. 

Den lägsta nikotinhalten som de har i någon av deras snussorter är 4 mg nikotin per prilla och den högsta 11 mg. Snusens nikotinhalt varierar från 0,8 % till 1,35 % i alla deras olika snussorter. Det svagaste snuset de har är Göteborgs Rapé White Portion, medan deras starkaste variant är XR Göteborgs Rapé Slim White Portion Strong.

Göteborgs Rapé finns som white portion och original portion

Göteborgs Rapé finns både som white portion och som original portion. Den stora skillnaden mellan dessa två olika typer av snus är att den vita snuset är torrare på ytan, men ändå fuktigt inuti. Detta leder i sin tur till ett snus som har en jämnare smak och rinner mindre.

Det är dock värt att notera att Göteborgs Rapés white portioner i regel har en aning mindre mg nikotin per prilla och lite lägre nikotinhalt jämfört med originalmotsvarigheten.

Göteborgs Rapés olika smaker

Göteborgs Rapé är mest känd för att deras snus inte har en så himla framträdande tobakskaraktär. Smaken på deras snus har snarare mer framträdande inslag av av enbär, lavendel och citrus. 

Den tobakskaraktär som man kan känna av i snuset är väldigt ljus, vilket har kommit att bli en riktigt storfavorit bland många svenska snusare under årens gång. Många snusare skulle således förmodligen beskriva tobakskaraktären som medelfylligt.  

Utöver det vanliga Göteborgs Rapé snuset brukar det med jämna mellanrum även lanseras exklusiva och tidsbegränsade smaker. Bland dessa finns smaker som lingon, hjortron, fläder och äpple.