Är en pt-online eller pt på gym bäst?

Om du letar efter ett sätt att ta din träning till nästa nivå kan en personlig tränare vara precis vad du behöver. Allt från att få den där extra kicken i baken för att du ska pallra dig till gymmet, till att ta fram ett träningsschema specifikt anpassad efter din målsättning och nivå är bara några av de saker som en pt kan hjälp dig med.

När det kommer till att skaffa pt finns det dock två huvudalternativ som du kan välja mellan – antingen kan du skaffa dig en pt-online eller välj en personlig tränare på ett gym nära dig. Men vilket är det bästa alternativet?

Det finns inget entydigt svar när det kommer till att avgöra vad som är bäst av pt-online och pt på gymmet. Båda har sina egna fördelar och nackdelar som du måste överväga innan du fattar ett beslut.

Med allt detta i åtanke kommer vi här nedanför gå igenom några av de för- och nackdelar som är förknippade med pt-online och pt på gym, så att du ska kunna fatta ett så välgrundat beslut som möjligt när det kommer till att anlita en pt för din träning.

Fördelar med pt-online

Det finns en hel del tydliga fördelar med att skaffa en pt-online jämfört med en traditionell pt. För det första är det mycket bekvämare eftersom du varken behöver gå på något uppstartsmöte och all träning sker när du kan utan att du behöver anpassa dig efter din pt:s schema.

Att skaffa en pt-online ger dig också mycket större valmöjligheter när det gäller vem du vill arbeta med. Det finns bokstavligen tusentals personliga tränare att välja mellan, alla med olika bakgrund, erfarenheter och utbildningsstilar. Detta kan vara mycket fördelaktigt eftersom du kan välja en pt som du tycker passar bäst för dina individuella behov och mål.

Dessutom är personliga tränare på nätet ofta mer prisvärda än sina motsvarigheter offline. Detta beror på att de inte har samma omkostnader som är förknippade med med traditionell pt, som till exempel gemensamma träningspass.

En annan stor fördel med att få en pt på nätet är att du kan få svar på dina frågor mycket snabbare. Om du har en snabb fråga om din träning eller kost kan du helt enkelt skicka ett e-postmeddelande eller ett meddelande till din pt och oftast få ett svar ganska snabbt. Detta kan vara mycket fördelaktigt om du försöker hålla dig på rätt spår med din träning men behöver lite vägledning.

Nackdelar med pt-online

Naturligtvis finns det också vissa nackdelar med att få en pt på nätet. För det första har du inte samma kontakt med din pt-online som om du hade haft om du kunde träffa honom eller henne personligen. Detta kan vara ett problem eftersom det kan göra det svårare att hålla sig motiverad och på rätt spår med din träning

En annan stor nackdel med att skaffa en pt-online är att du inte får samma nivå av direkt hjälp och stöd. Om du har problem med en övning eller behöver råd om hur du ska äta för att uppnå dina mål kan det vara svårt att få den hjälp du behöver från en online pt.

Slutligen är det också värt att notera att med en personliga tränare på nätet kommer du och din pt inte kunna träffas tillsammans i gymmet. Detta kan i sin tur göra det svårare att skapa en god relation och ett bra arbetsförhållande med din tränare.

Fördelar med pt på gymmet

Så vilka är då fördelarna med alternativet att skaffa en pt på ett mer traditionellt sätt? Precis som med en pt-online finns det faktiskt även här en hel del slagkraftiga fördelar med detta alternativ också.

En av de största fördelarna med en personlig tränare på gymmet är att du kan få direkt hjälp och stöd på plats. Om du har problem med en övning eller behöver lite vägledning är oftast din tränare på plats för att hjälpa dig. Detta kan vara en stor fördel jämfört med tränare på nätet som inte är där och kan erbjuda stöd och vägledning.

En annan stor fördel med att arbeta med en personlig tränare på gymmet är att du kan ha gemensamma träningspass. Detta kan vara mycket fördelaktigt eftersom det ger dig chansen att arbeta på din form och teknik med någon som vet vad de gör. Det kan också vara motiverande att träna med någon annan, vilket kan hjälpa dig att pressa dig själv hårdare.

Att ha en personlig tränare på gymmet kan också vara fördelaktigt eftersom det ger dig chansen att bygga upp ett gott samarbete med din tränare. Detta är viktigt eftersom det kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och på rätt spår med din träning.

Nackdelar med en pt på gymmet

Det finns alltid två sidor av ett mynt, och när det kommer till pt på gym är detta inget undantag. Några av de största nackdelarna med att ha en personlig tränare på gymmet är att det sannolikt kommer vara mycket dyrare än att anlita en online pt.

Man får inte heller glömma att du som kund inte alls har lika stor valfrihet när det kommer till vilka personliga tränare du har att välja mellan. Detta kan vara begränsande, särskilt om du har specifika mål eller behov.

Slutligen kan det också vara svårt att schemalägga träningspass med en personlig tränare på gymmet runt din livsstil. Detta beror på att du delvis måste förhålla dig efter deras schema, vilket kan vara svårt om du själv redan har ett pressat schema.

Vad är bäst?

Så vad är det bästa alternativet – att skaffa en personlig tränare online eller på gymmet?

Svaret på denna fråga är inte enkel att svara på. Det beror verkligen på dina specifika behov och mål. Om du är ute efter någon som kan hjälpa dig på plats med din form och teknik är en traditionell pt det bästa alternativet för dig. Men om du å andra sidan letar efter någon mer bekvämt, flexibelt och billigt är en pt-online det bästa alternativet för dig.